Hypnose og hypnoterapi

Drømmer du om forandring i dit liv, eller blive bedre til at få kontrol over mulige udfordringer du måtte have?

Så prøv hypnose/ hypnoterapi.

Områder som kan påvirkes med Hypnose / hypnoterapi, er utallige, her kommer et udpluk.

 • Angst, angst for angsten, præstationsangst.
 • Depression og andre psykiske lidelser, traumer.
 • Fobier samt skræk for rum, flyskræk, broer, tunneler, højder, vand, eksaminer, nåle, fugle, tandlæger, mørke, tordenvejr, elevator etc.
 • Generthed, tilbageholdenhed.
 • Hudproblemer (psykisk forårsaget).
 • Ked-af-det-hed, usikkerhed, modløshed, ensomhed, vrede, tvangstanker (OCD)
 • Motivation, energi, fokus, koncentration, hukommelse, studievaner, forbedre sportspræstationer.
 • Rygeafvænning, andre afvænninger, dårlige vaner (neglebidning)
 • Samliv, jalousi, sorg, traumer, svigt, krise.
 • Selvværd, selvtillid, mentale tilstande.
 • Sige fra og sætte grænser.
 • Sengevædning, søvnbesvær.
 • Smertelindring, hovedpine.
 • Spiseforstyrrelse, vægtkontrol, sukker afhængighed.
 • Stammen.
 • Stress, udbrændthed, uro, nervøsitet.
 • Skyld og skamfølelser.
 • Mønstre der hæmmer dig, i at gøre det du vil, blokeringer.
 • Tilgivelse af dig selv, og/eller andre.
 • Allergi.

Hypnose har eksisteret i mange år.
De fleste mennesker oplever hypnose som behagelig og en meget afslappet tilstand fyldtmed velvære.
Hvis du gerne vil vide mere om hypnose/hypnoterapi inden du bestemmer dig for, om dette kunne være noget for dig.
Så læs nedenstående artikel af Annette Aggerbeck journalist.

Hvor det vil give dig svar på mange spørgsmål du muligvis måtte have inden du bestemmer dig for, om hypnose/hypnoterapi vil være noget for dig.

KST

Kranio-Sakral Terapi (KST) er gennem de sidste 20 år blevet kendt som en alsidig terapiform for både børn og voksne. KST helbreder indefra ved at påvirke den ”urpuls” af vitalitet og livskraft, som findes i hele kroppen, men mest tydeligt i cerebrospinalvæsken, som omgiver hjerne og rygmarv. Denne puls kan opfattes som et udtryk for en persons vitalitet, og forandringer i dens rytme kan derfor medføre forandringer i både krop og sjæl. Kranio-Sakral Terapi er en meget blid men dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egne ressourcer med det sigte at påvirke kroppen til selvhelbredelse.

Som behandler har jeg lært at mærke pulsen og ved hjælp af indsigt og teknikker at fjerne blokeringer og at gøre pulsen harmonisk. På denne måde aktiveres kroppens selvhelbredende kræfter, som ofte er meget parate til at arbejde. Behandlingsformen bygger på, at kroppen bliver "hørt og imødekommet" ved, at jeg med mine hænder "lytter" til mærkbare rytmer og bevægelser i kroppen. Disse rytmer eksisterer livet igennem. Når man møder kroppen respektfuldt vil kroppen aktivt slippe sine bevidste og ubevidste spændinger. Alt i kroppen består af celler og hver celle er en del af vores energisystem. Derfor kan al manuel terapi, herunder Kranio-Sakral Terapi, betegnes som arbejde med det enkelte menneskes energi og kroppens egne ressourcer. Kranio-Sakral Terapien arbejder med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinalvæske (hjernevæske), muskler, bindevæv og organer og har dermed indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet og har dermed en effekt på hele kroppen.

Løsner omkring Centralnervesystemet 
Bag kranieknoglerne findes hjernehinden, Duramater, som beskytter hjernen og rygmarven og indeholder hjernevæsken/Cerebrospinalvæsken. Den virker som en stødpude til beskyttelse af hjernen. Der skal være et uhindret flow og ventilerne som sørger for det og for at hjernen kan bevæge sig, kan mærkes som Kranio-Sakral rytmen, som er 6-12 gange i minuttet. Hjernevæsken bliver dannet vha. filtrering fra blodet i coracoideus i hjerneventriklerne. Den brugte hjernevæske går over i den store vene achnoidea bodies ”blomkål”, forlader hjernen og får tilført ny energi før den igen kommer tilbage til coracoideus inde i hjerneventriklerne. Dette system kan være spændt. og med (KST) kan disse spændinger blive løsnet op igen, og der vil komme et bedre flow i cerebrospinalvæsken igen.

Hovedet: Ulykker kan bevirke at membranerne, især duramater bliver spændte. Dette begrænser hjernevæskeforløbet og giver dermed dårligere arbejdsmulighed for hjernen. Symptomer: hovedpine/migræne, piske-smæld, træthed, stress, koncentrationsbesvær, indlæringsproblemer, m.v.

Ryggen: Forskudte hvirvler forårsager at spinalnerver og diskus kommer i klemme. Symptomer: Diskusprolaps, iskias, smerter i arme og skuldre, musearme, frossen skulder, golf/tennisalbue, generelt ondt i ryggen, fordøjelsesproblemer.

Stress er en hyppig årsag til at kroppen ikke fungerer optimalt. Når det er tilfældet, taler man om negativ stress. Det er ofte årsag til hovedpine, søvnløshed, nakkesmerter, depression mv.

Behandlingen udspringer fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode, som blev opdaget af den amerikanske læge William Sutherland for hundrede år siden, og er siden blevet videreudviklet verden over.

Hvordan foregår en behandling?
Du kan forvente, at behandlingen indledes med en samtale om hvorfor du er kommet. En behandling varer cirka en time, hvor du ligger afslappet på en briks, mens jeg med nænsomme berøringer løsner op for spændinger og blokeringer, (især omkring hoved, rygsøjle og bækken). Du vil ofte opleve en dyb afspænding en nærmest meditativ tilstand.

Erfaringer viser, at Kranio-Sakral Terapi har en positiv effekt på lidelser som:

 • Hovedpine og migræne
 • Piskesmæld
 • Stress symptomer
 • Muskespændinger
 • Ryg- og nakkesmerter
 • Angst
 • Tankemylder
 • Søvnbesvær
 • Spændt kæbe / Skære tænder
 • Hormon ubalancer
 • Choktilstand
 • Bækkenløsning

Mennesker i alle aldre kan have gavn af Kranio-Sakral Terapi.

Kranio-Sakral Terapi til børn
Børn kan have større eller mindre traumer efter fødslen. Nogle nyfødte har spændinger eller uro i kroppen, har vanskeligt ved at sutte, sove eller har kolik. Hos de lidt større børn kan disse traumer udtrykke sig i trivselsproblemer, som f.eks. mellemørebetændelse, talevanskeligheder, hovedpine, koncentrationsbesvær, indlæringsvanskeligheder, inkontinens, stress mm.

Børn er ofte meget modtagelige for Kranio-Sakral Terapi, så derfor kan der opnås gode resultater med relativt få behandlinger.
Børn kan behandles fra de er få timer gamle.

Bivirkninger?
Der er ikke som sådan nogle bivirkninger ved kranio-sakral terapi men som reaktion på behandlingen, kan du opleve en efterfølgende udrensning af kroppen med forbigående smerter og træthed. Dette er mest udtalt de første par døgn efter behandlingen. Disse reaktioner er tegn på, at kroppen arbejder videre efter behandlingen.

Du kan mærke forskellen allerede efter første gang. For nogle er der hurtig bedring, for andre tager det noget tid og for mange opleves det bare godt få KST af og til for at få løsnet op for spændingerne.

Krystaller

Massage hvor krystaller indgår i behandlingen.

Når du vælger mig som behandler, vil du opleve at jeg vælger at kombinere mine behandlinger, hvor jeg ofte laver en blanding af bindevævsmassage hvor der indgår sugekopper, alm. massage og Kranio Sakral Terapi, jeg bruger også krystaller og massage sten, som jeg har god erfaring med, kan gå dybere ned i de forskelliger spændinger end en alm. massage kan, og derved oplever både klienter og jeg ofte et bedre resultat. Jeg får ofte at vide, at mine sten godt kan føles som en varmende og til tider brændende og skærene fornemmelse på de steder hvor mine klienter har ondt, men de fortæller også derefter, at det lindre med det samme, når stenene har kørt over stedet et par gange. Denne følelse har en naturlig forklaring, da alle ædelstene er energi i krystallinsk form. De transmitterer energi i form af frekvenser, idet de er sammensat af mineraler, som afgiver elektriske ladninger ved stærkt tryk eller pres. Og ædelstenenes kemiske sammensætning giver dem nær kontakt til os mennesker, idet de er krystaller af klare, rensede kemikalier, som også er tilstede i menneskekroppe. Derfor påvirker ædelstenene os mennesker positivt via deres elektromagnetiske energi, som kan være med til at stabiliserer vores organisme og indre og ydre ionbalance naturligt.

De fleste har prøvet at have muskelspændinger eller myoser et eller andet sted på kroppen. Myoser er små eller større ømme områder i musklerne, som føles som små hårde ”kugler”, hvor affaldsstoffer fra musklernes stofskifte har ophobet sig. Denne ophobning af affaldsstoffer sker, fordi der ikke er tilstrækkelig gennemstrømning af blod i den pågældende del af musklen. Blod fører både ilt og næringsstoffer til musklen, men også affaldsstoffer og CO2 væk fra musklen. Når der ophobes affaldsstoffer i musklen, går musklen ind i en blivende spænding, som gør det vanskeligt for kroppen at genoprette den rette balance i musklen. Grunden til at der opstår muskelspændinger kan for eksempel være dårlige arbejdsstillinger, stress, smerter, overdreven eller forkert brug af musklerne. Symptomerne fra spændingerne varierer i forhold til hvor de sidder og hvor spændte musklerne er, men ofte vil der være en eller anden form for smerte forbundet med spændingerne.

Ved at give massage kan man:
1. Stimulere musklen til at slappe bedre af. Herved mindskes stofskiftet i musklen. Iltbehovet sættes ned, og der produceres færre affaldsstoffer. 2. Blodgennemstrømningen i muskelvævet øges. Herved kommer der mere ilt og næringsstoffer til problemområdet. Dette bevirker at affaldsstofferne kan transporteres væk via blodbanen.
Det betyder, at der igen bliver et sundt kemisk miljø i musklen.

Massage kan bland andet

 • Reducere mængden af stresshormoner
 • Mindske depressive symptoner
 • Mindske smerter
 • Indvirke positivt på søvnforstyrrelser, spændingshovedpine og lign.
 • Løsne spændte muskler og medvirke til opheling af muskelskade

Læs mere om hvordan massage kan hjælpe

HUSK:

Massage er ikke kun velegnet til behandling af siverse muskelgener, men er også et effektivt redskab til forebyggelse.

NADA

Behandlingen består af 5 nåle i hvert øre. Nålene er sterile engangsnåle, som altid kasseres efter en behandling. Nålene sidder i øret i 45 minutter. For at opnå fuld effekt bør brugeren sidde stille og slappe af imens. Der bør ikke indtages kaffe, cola eller andre opstemmende midler, da disse modvirker NADAs effekt. Nålene vil løsne sig under behandlingen og enkelte kan falde ud.

Behandlingen er generelt smertefri, men som regel kan der mærkes et lille stik, som straks forsvinder igen. Enkelte punkter i øret kan føles ømme, hvilket som regel er et tegn på effektiv behandling.

   De fleste vil føle sig afslappede under behandlingen og nogle falder i søvn. Det er også naturligt at opleve let eufori, men craving er yderst sjældent forekommende. Andre mærker varme, kulde eller snurren i øret eller i dele af kroppen, hvilket er en normal reaktion.

   Effekten af akupunkturen er som regel mindst 24 timer. Det betyder, at man fint kan få behandling om formiddagen selvom man har søvnproblemer.

Det er også muligt at få NADA-kugler i ørerne, der kan sidde i flere dage og som virker særlig godt ift. søvn, angst og trang.

NADA ER EN NON VERBAL PROCES:

Det betyder ikke, at der ikke må tales i forbindelse med NADA, men effekten er størst hvis samtale begrænses. NADA kan i sig selv gøre en forskel.

I nogle tilfælde vil du ligge sammen med andre under NADA-behandlingen. Der er også mulighed for at sidde op.

NADA-PUNKTERNE:

Sympatikus, der giver sindsro

Shen Men, der øger ens tålmodighed

Nyre Punktet, der giver visdom

Lunge Punktet, der giver mod

Lever Punktet, der giver accept

YIN OG YANG

Yin repræsenterer det parasympatiske nervesystem, der giver stabilitet, beroligelse og fokusering.
Yang repræsenterer det sympatiske nervesystem, der giver aktivitet og stress.
NADA behandler et underskud af yin, så denne stabiliseres, og kroppen bliver rolig og afslappet.

HVORDAN VIRKER NADA:

NADA stimulerer belønningssystemet. Ved akupunktur udløses endorfiner i kroppen og samtidig påvirkes en række transmitterstoffer. Dette kan forklare akupunkturens virkning på abstinenser og stoftrang, samt den afslappende og psykisk stabiliserende effekt. NADA-nålene sættes i fem særlige punkter i øret, der kommunikerer ud til kroppen via blod og nervetråde.
NADA-punkternes primære funktion er at styrke og afbalancere krop og psyke. NADA tilfører ikke noget til kroppen, men hjælper kroppen til selv at reetablere sig og skabe balance. Når NADA virker, er det fordi, man har en bestemt ubalance i kroppen – en ubalance forårsaget af fx rusmidler. NADA akupunktur rummer en beroligende og afstressende virkning samt en styrkende funktion. Akupunktur skaber kontakt til følelser og er velegnet som supplement til terapeutisk behandling. 

HYPPIGHED OG VARIGHED:

NADA-akupunktur virker bedst ved regelmæssig behandling. Brugeren vil som regel opleve større grad af harmoni. Det anbefales, at man i den første periode (14 dage til tre uger) modtager to-tre behandlinger ugentligt. Derefter kan der trappes ned. Generelt er der ingen begrænsninger på NADA-behandlingen, da den ikke kan overdoseres, og man kan ikke blive afhængig af NADA. En behandling varer som udgangspunkt i 45 minutter. Længere tids behandling øger ikke umiddelbart resultatet nævneværdigt. Psykoaktive stoffer og større doser af psykofarmaka nedsætter akupunkturens virkning, hvorfor NADA særligt anbefales i perioden under og efter, at man nedsætter eller stopper sit indtag af rusmidler.

NADA- øreakupunktur kan også gør en her og nu forskel på følgende tilstande, hvis man ikke har et stofmisbrug:

1. Stress
2. Tankemylder
3. Angst
4. Depression
5. Søvnforstyrrelser
6. Fysisk og psykisk uro
7. Koncentrations og indlæringsproblemer
8. Akut kriser / traumer
9. ADHD
10. OCD
11. PTSD
12. Eksamensangst
13. Spændingshovedpine
14. Særligt Sensitiv
15. Kriser
16. Egen udvikling
17. Spændingstilstande i kroppen
18. Hedeture (overgangsalderen)
19. Vrede/ aggression
20. Afhængighed
21. Mareridt
22. Afvænning

Pædagogisk massage

Massage og berøring er med til at at skabe relation, øge børnenes koncentration og giver dem en bedre fornemmelse af deres krop, samt kan give dem ro og afspænding, hvilket er en stor hjælp, når hjernen modtager for mange eller for få impulser.

I det pædagogiske arbejde er der mange børn, der har meget svært ved kontakt og direkte berøring eller kun ønsker berøring de selv har kontrol over. Det kan være meget stressende for disse børn at være i institutioner omgivet af andre børn og voksne og som vilkårligt berører dem, enten i garderoben, ved bordet, til samlinger mv.
Andres berøring kan opfattes som slag eller provokerende handlinger. Disse børn kan jeg hjælpe gennem pædagogisk massage, ved langsomt at stimulerer deres taktilsans til at opfatte berøring på en hensigtsmæssig måde.
Der kan også være andre børn vi møder i institutionerne, dem der blæser rundt og ikke kan mærke sig selv, samt har svært ved at forstå andres grænser, disse børn kan også hjælpes ved massage. Med pædagogisk massage kan jeg give de hyperaktive en rolig stund, lære dem at slappe af, hvilket giver dem overskud til efterfølgende at overskue deres aktiviteter. I pædagogiske sammenhæng er massage og berøring et fantastisk redskab til både at vække de sløve børn (hypoarousal = opfattelsen af sanserne i hjernen er nedsat) og dæmpe de urolige (hyperarousal = opfattelsen af sanserne i hjernen er for kraftig). Forskning tyder også på positive effekter af brug af massage i arbejdet med børn og unge med ADHD, autisme, psykiske lidelser og selvskadende adfærd.

Børn der modtager massage:

 • Oplever sig set og bekræftet
 • Øger kropskendskabet og selvfølelsen
 • Får mulighed for afslapning og øget opmærksomhed
 • Bliver mere rolige
 • Får øget koncentration
 • Bliver mindre rastløse
 • Bliver mere sikre på sig selv
 • Bliver mindre aggressive og mere tolerante
 • Klager mindre over ubehag og smerte
 • Føler større tryghed og nærhed
 • Føler sig mindre isolerede og utrygge
 • Bliver bedre til at kommunikere
 • Bliver mindre nervøse
 • Styrker motorikken

Symptomer på forstyrrelse af taktilsansen kan være:

 • Kun selv-kontrolleret berøring
 • Undgår fysisk kontakt også med nære relationer
 • Usædvanligt stort behov for kropskontakt
 • Afviser berøring af ansigt/hoved (ved vask og klipning)
 • Foretrækker langærmede bluser og lange bukser uanset vejr
 • Går aldrig i bare tæer uanset vejr
 • Kan ikke lide tøj lavet af bestemte stoffer
 • Undgår berøring af visse genstande med bestemt overflade
 • Sidder ofte uroligt på stolen
 • Har svært ved at koncentrere sig

Taktilsansen har betydning for:

 • Mange reflekser og reaktioner
 • Kropsfornemmelse
 • Præcis bevægelse
 • Balance
 • Overlevelse
 • Følelseslivet
 • Barnets aktivitetsniveau
 • Den undersøgende følesans
Baby- og gravidmassage

Massage kan afhjælpe gener ved den gravide. Udover de mange forebyggende effekter kan gravidmassage også have en afhjælpende eller lindrende virkning på graviditetsgener som søvnløshed, hævede fødder og fingre, lægkramper, ødemer, bækken- og lændesmerter, hovedpine og fordøjelsesbesvær m.v.

Positive effekter
Blid massage er et vidunderligt redskab til nærhed og kontakt, sundhed og velvære – for alle gennem hele livet. For babyer og spædbørn er berøring og bevægelse helt afgørende for vækst, trivsel og udvikling - både fysisk og psykisk. De positive effekter af berøring i form af blid massage er mange og veldokumenterede. For babyer og småbørn er berøring ligefrem livsvigtig. Som kroppens største og i starten mest følsomme sanseorgan er huden nøglen til barnets motoriske og neurologiske udvikling Babymassage er blot et andet ord for “strukturerede kærtegn”.

Babymassage er en dejlig samværsform, som giver en intens kontakt, hvor barn og forældre gennem berøring og kærtegn lærer hinanden at kende endnu bedre. Det er helt naturligt at lade faderen blive ekspert på babymassage, når nu moren har haft graviditeten, fødslen, amningen og tiden!

Babymassage er ikke nogen videnskab, men simpelthen strukturerede kærtegn, hvor barnet med rolige og rytmiske strygninger bliver kærtegnet fra top til tå.

Baby massage skal være på barnets præmisser. Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at massere på, blot barnet og du nyder det. Massagen skal altid være på barnets præmisser! Og skal helst foregå når barnet er vågen og ikke sulten. Den kan øges efter barnets alder. Børn på fire-fem år kan også have glæde af at få babymassage en gang imellem.

Babymassage kan gives en gang dagligt og et program vil normalt vare cirka 15-20 minutter. Hvis fødslen er forløbet uden problemer, kan du allerede begynde at massere barnet lige efter.

Husk at berøring er velkendt for barnet og ikke noget fremmed.

I Danmark har der ikke været en tradition for at massere sine spædbørn, hvilket der er i mange andre lande. Undersøgelser viser også, at kvinder fra den vestlige del af verden rører mindre ved deres spædbørn end kvinder fra andre kulturer.

- Du kan læse mere omkring mit kursus for mødregrupper og forældre på min prisliste.