Når du kommer på Skovmosegaard med problematikker omkring dine kæber

Undersøger jeg om kæben er årsagen til smerten eller, om smerterne har tilgrundliggende årsag et andet sted i kroppen.

At optimere spændinger i kæbemuskler, øge blodcirkulationen i området samt løse problemer med nerver (kranie og nakkeproblemer/ spændinger på hals muskulatur) Hvor jeg ofte bruger Adjustment Tool og Bio KST. Hvor jeg arbejder inde i munden og løsner kæbeleddet og muskler inde fra.

At sørge for optimal funktion og bevægelighed i og omkring kæbeleddet.

Hyppige kæbeproblemer

Kæbelåsning (låsning i kæbeleddet) forekommer ofte, når diskus har sat sig fast fortil eller bagtil i kæbeleddet. Symptomerne kan være, at kæbeleddet er låst i åben position (manglende lukning af kæben) eller, at kæbeleddet er låst i lukket position (manglende åbning af kæben). Årsagen er, at diskus sætter sig fast og forhindrer rotationen og gliddet i leddet.

Kæben Skurrer eller klikker/knækker – dette er et symptom på, at kæbeleddet ikke bevæger sig, som det skal (rotation, glid) og således slider leddet forkert. Dette medfører bl.a. smerter i kæben, slidgigt i kæbeleddet, hovedpine (ondt i hovedet), migræne, ondt i kæben (kæbesmerter). Der er mange forskellige årsager til symptomerne, men de hyppigste er er spændte og stramme kæbemuskler, spændt kæbe, ustabilit kæbeled og nakkeproblemer.

Skævt bid (bider skævt/forkert) – når kæbeleddet bevæger sig forkert, kan det begynde at skurre, klikke og knække. Årsagen kan være overspændt muskulatur i den ene side, træk fra bindevæv og muskler, der kommer længere nede fra i kroppen, nakkeproblemer m.m. Skævt bid kan forårsage problemer med at bide sammen (problemer med bid), spændinger i kæben, skæv kæbe m.m.

Denne behandling udføres af Jeanette

Har du spørgsmål til den konkrete behandling, kan du kontakte os på telefon eller mail.

Kæbeleddets effekt på kroppen

Kæbeleddet har stor indflydelse på resten af kroppen, både mekanisk og neurologisk.

Menneskekroppen er dækket af bindevæv (fascie), som i forskellige linjer strækker sig gennem hele kroppen. Disse linjer er også forbundet til kæbeleddet og påvirker dette. Derfor kan problemer i eksempelvis underekstremiteterne påvirke kæbeleddet.

Trigeminusnerven, der forsyner kæbeleddet, opererer fra nogle af de samme steder i nakken og kraniet som andre af kranienerverne. Derfor kan problemer i kæben påvirke disse nervers funktion og omvendt.

Kæbeleddets problemer kan også forbindes med emotionelle, traumatiske og psykiske problemer, da muskulaturen i og omkring kæbeleddet har relation til det autonome nervesystem. Kæbeleddet er ligeledes følsomt overfor stress.

Kæbeleddet og trigeminusnerven har en særlig proprioceptisk funktion, der registrerer, hvilken stilling leddet befinder sig i. Dette har en stor betydning for fores balance og koordination. Trigeminusnerven anses således for at være ansvarlig for ca. 35 % af den samlede proprioceptiske funktion i kroppen, og kæbeproblemer kan derfor nogle gange være en del af årsagen til eksempelvis forstuvning og forvridning af anklen.